TURKISH WOMEN’S CUP 2018: Півнична Ірландія - Україна 1:3
Після перемоги над острів’янками підопічні Володимира Реви посіли перше місце у групі С
12.03.2018 14.45
Національна жіноча збірна України провела свій заключний поєдинок групового етапу на турнірі Turkish Women’s Cup 2018, що проходить цими днями в турецьких містах Аланія й Сіде.
Нагадаємо, що 28 лютого українки стартували на турнірі з нульової нічиєї з румунками, а 2 березня святкували перемогу в матчі зі збірною Косово - 2:0.

У важливому з огляду на підсумковий розподіл місць збірна України зустрічалася з командою Північної Ірландії, яка перед грою також мала чотири залікові пункти у своєму активі.

Зі стартовим свистком наші дівчата заволоділи ініціативою й уже на 4-й хвилині створили перший небезпечний момент біля воріт суперника: Вероніка Андрухів прострілила з правого флангу, але удар Ольги Овдійчук із близької відстані у відчайдушному підкаті заблокувала захисник. Наступний гарний момент виник у капітана українок Дарії Апанащенко, яка ефектно завершувала ударом п’ятою розіграш кутового, проте голкіпер острів’янок розгадала її наміри. Суперниці в ці хвилини про свої атаки навіть і не думали, вони взагалі рідко переходили на іншу половину поля й лише очікували на помилку від наших гравців.

Незважаючи на відчутну перевагу українок і декілька гарних моментів, перша половина гри так і завершилася нульовою нічиєю.

Початок другого тайму став продовженням першого — з однією різницею: українкам вдалося розмочити рахунок. Яна Калініна засмутила голкіпера Північної Ірландії на 53-й хвилині. А за чотири хвилини тій самій Яні Калініній вдався невеличкий шедевр: після її удару з розвороту м'яч залетів у дев’ятку.

На 65-й хвилині суперниці змогли відквитати один м'яч після невпевненої гри лінії захисту нашої збірної. Але українки не знітилися, і вже за три хвилини Дарія Апанащенко втілила у гол чудову передачу від Ії Андрущак, встановивши остаточний рахунок.

Таким чином, після перемоги над острів’янками підопічні Володимира Реви посіли перше місце у групі С і 6 березня посперечаються за бронзові нагороди турніру. Суперником українок стала команда Польщі, яка мінімально поступилася збірній Мексики 0:1.
За матеріалами ФФУ

Turkish Women’s Cup 2018
04.03.2018 - Аланія
ПІВНІЧНА ІРЛАНДІЯ - УКРАЇНА 1:3 (0:0)
Голи: МакГіннесс 65 — Калініна 53, 57, Апанащенко 68 .

УКРАЇНА: Саніна, Басанська (Шматко, 46), Кравець, Філенко (Іванишин, 79), Хіміч, Василюк, Андрущак, Апанащенко, Овдійчук (Панцулая, 62), Андрухів (Хаванська, 46), Калініна (Вороніна, 76).

Источник информации: http://ffu.ua