Роман Заєв: "Довго чекали цього дня"
Головний тренер ЖФК «Шахтар» розповів про перше заняття, плани підготовки, комплектацію колективу та умови для тренувань
01.07.2021 14.18
Головний тренер жіночої команди «Шахтаря» Роман Заєв розповів про перше заняття, плани підготовки, комплектацію колективу та умови для тренувань

– Довго чекали цього дня. Добре, що зібралися тим складом, яким і планували, ніхто не випав і всі в доброму гуморі підходять до сезону. Сподіваюся, він буде для нас успішним.

– Перше тренування було легким або відразу ж піддали гравців навантаженню?
– Розуміли, що команда ось щойно зібралася, тому дозування навантажень на тренуванні було мінімальним. Єдине, ми включали моменти інтенсивної роботи, однак вони були незначними, не вважаю, що вони дали якісь зрушення у функціональному плані.

– Розкажіть докладніше про плани підготовки до дебютного сезону.
– Перший етап – тижневий, ознайомчий, тому що команда нова, люди нові. Мені потрібно подивитися, як усі реагуватимуть на поставлені завдання і справлятимуться з навантаженнями, що ми запропонуємо. Цей обсяг інформації стане великою поживою для формування планів на другий етап роботи, базовий у нашому підготовчому періоді.

– Наскільки зараз склад укомплектований і чи планується поповнення?
– Кістяк команди вже є. Проте якщо будуть футболісти, які зможуть нас підсилити, двері «Шахтаря» завжди відкриті.

– Ви провели перше тренування на базі Академії «Шахтаря» в Щасливому. Чи задоволені умовами?
– Керівництво «Шахтаря» в максимально стислі строки підготувало умови, про які можна лише мріяти в жіночому футболі України. Добре, що з'явився клуб, який узяв на себе зобов'язання утримувати у своїй структурі жіночу команду. Мені приємно й віддаю належне тренерському та керівному складам Академії.

Источник информации: https://shakhtar.com/uk-ua/