Металлист 1925ВорсклаПантерыМариупольДнепр-1ЛадомирЕМС ПодольеДинамоКолосКривбассВересШахтер
АтексПрикарпатье ДЮСШ №3ДЮСШ №1ЯнтарочкаЮностьЛадомир-2РухЛидерСистерсМинайНадбужжяПолиссяЖайвирКривбасс-2МеталлургОболонь
Главная страница > Новости
Володимир РЕВА: «На турнірі в Туреччині зможемо спокійно експериментувати»
Головний тренер національної жіночої збірної України розповів про турнирні завдання
26.02.2018 12.08
Володимир РЕВА: «На турнірі в Туреччині зможемо спокійно експериментувати» - wfpl.com.ua, Владимир Рева, Turkish Womens Cup,  женский футбол
Головний тренер національної жіночої збірної України Володимир Рева в інтерв’ю прес-службі ФФУ поділився своїми враження від зимової першості країни, яка завершилася у Винниках, розповів про двох потенційних новачків команди та оцінив перспективи синьо-жовтих на міжнародному турнірі, що вже незабаром розпочнеться в Туреччині.

— Збірна України братиме участь у міжнародному турнірі в Туреччині. Що можете сказати про ці змагання та рівень учасників?

— На нас чекає турнір-збір напередодні офіційних ігор, яких у цьому році залишилося шість. Є можливість провести не один-два спаринги, як завжди, а цілих чотири. Більше того, цей турнір визнаний ФІФА, тому — рейтинговий. Тож ми можемо покращити свої позиції. У змаганнях братимуть участь команди з майже усіх континентів — Мексика, Франція, Нігерія, Північна Ірландія. Є і збірні, які територіально близькі до нас — Румунія, Польща. Склад учасників досить пристойний.

— У груповому турнірі українська команда зіграє зі збірними Румунії, Північної Ірландії та Косова-B. Із румунками ваші підопічні не так давно зустрічалися. Що можете сказати про інших суперників? Проаналізуйте сильні та слабкі сторони вищевказаних команд.

— Під час підготовки ми не розглядаємо кожну гру як фінальну. Нам слід вирішувати власні завдання: награвати ігрові ланки, відпрацьовувати тактичні схеми. Для подібних задач підбір учасників такий, як слід.

Ми зможемо спокійно експериментувати, чого не дозволяємо собі в офіційних матчах. У підготовчий період є нагода переглянути та оцінити кандидатів, які можуть розширити нашу основну обойму з 16-ти гравців. На цьому зборі ми не можемо розраховувати на двох стабільних форвардів — Бойченко та Романенко, тому зараз шанс заявити про себе є в інших виконавців.

Щодо суперників, то Румунія має перевагу, власне, у цьому турнірі — команда вже прибула до місця проведення ігор, тренується, акліматизувалася. Із Північною Ірландією зустрічалася наша збірна WU-17. Із Косовом національна команда раніше не грала. Утім, ця збірна динамічно розвивається за рахунок УЄФА, тому ми очікуємо непростого матчу. Лише уявіть: Косово виставить дві команди. Отже, у країні знайшлося футболісток на дві повноцінні заявки, що вже свідчить про певний рівень. Тим більше, що багато гравців збірної Косова виступають за пристойні європейські клуби.

Найважливіше для нас — виконання своїх завдань на фоні матчів, які проведемо, так би мовити, зміна системи підготовки через ігрову діяльність.

— Лідер національної команди Дарія Апанащенко нещодавно змінила клуб, перейшовши до харківського «Житлобуду-1». Як вважаєте, чи піде це на користь футболістці та збірній?

— Я обираю серед найкращих. Звісно, якщо Дарія в колишній команді мала близько 15-ти серйозних матчів за сезон, то в чемпіонаті України таких ігор буде значно менше. Із цієї точки зору для збірної ця ситуація не на користь. Утім, дивлячись на її підготовку та гру на зимовій першості, можна говорити про те, що Дарія як мінімум тримає свій рівень. Вона — мозок команди і, де б вона не грала, завжди ставиться до всього як професіонал. Це дуже відповідальний гравець. Як капітан вона тримає колектив згуртованим і в позитивній атмосфері.

— Чи могли б ви когось відзначити на поточних зимових змаганнях? Чи побачили ви потенційних новачків для збірної України? Як вам рівень зимового чемпіонату загалом?

— Турнір організований на серйозному рівні. База та комплекс у Винниках дозволяють не мати практично жодних проблем. Слід згадати і про рівень суддівства, на який у представників команд майже не було нарікань. За це окрему подяку можна висловити Михайлу Овчару. Єдине, на що хочеться звернути увагу на майбутнє, — варто робити перерву між зимовим турніром та збором національної команди. Якби хтось отримав пошкодження, я б уже не встиг довикликати іншого гравця.

Щодо рівня самого турніру, то фінальні матчі пройшли безкомпромісно. Ми помітили двох футболісток, які, за умови роботи над собою, дочекаються виклику до збірної. «Житлобуд-1» та «Житлобуд-2» небезпідставно вважалися фаворитами, але мені дуже сподобалася «Легенда-ШВСМ». Команда продемонструвала пристойний рівень, і саме в ній я помітив двох потенційних кандидатів до збірної, про яких я вже говорив.

Источник информации: https://ffu.ua/article/32845

Теги: Владимир Рева, Turkish Womens Cup
Реклама
Последние новости по теме:
18.12.2023 Жіноча збірна України завершила рік на 33 місці в рейтингу ФІФА
18.12.2023 Україна гратиме з Болгарією в плей-оф жіночої Ліги націй УЄФА
05.12.2023 Ліга Націй. Сербія - Україна: наживо
01.12.2023 Ліга Націй. Україна - Польща: наживо
30.10.2023 УКРАЇНА - ГРЕЦІЯ | UEFA Women's Nations League | LIVE
28.10.2023 Україна — Греція: огляд матчу / Ліга націй з футболу серед жінок
13.09.2023 Оголошено склад збірної України на матчі Ліги Націй УЄФА
09.08.2023 Комітет з жіночого футболу рекомендував Володимира Пятенка на посаду тренера жіночої збірної
08.08.2023 Луїс Кортес покинув збірну України
02.08.2023 ЗМІ: Кортес повідомив УАФ, що залишить жіночу збірну України
Видео:
05.12.2023 Ліга Націй. Сербія - Україна: наживо
01.12.2023 Ліга Націй. Україна - Польща: наживо
30.10.2023 УКРАЇНА - ГРЕЦІЯ | UEFA Women's Nations League | LIVE
28.10.2023 Україна — Греція: огляд матчу / Ліга націй з футболу серед жінок
25.11.2021 НОВИЙ ГВАРДІОЛА В УКРАЇНІ. ЖІНОЧА ЗБІРНА ЗНАЙОМИТЬСЯ З ТРЕНЕРОМ
Реклама
НовиниЧемпіонатКубокЗбірніЗмаганняМультімедіяІнше
Головні новини
Новини футболу
Трансферні новини
Архів новин
Вища Ліга
    - турнірна таблиця
    - календар чемпіонату
    - бомбардири
    - попередження
Перша Ліга
Зимова Першість
Архів ігор
Кубок України Women A
WU-19
WU-17
WU-15
Чемпіонат Європи
    - ЧЕ-2017
Чемпіонат Світу
    - ЧМ-2015
Ліга Чемпіонів
Товариські матчі
Відео План-календар
Наші за кордоном
День народження
(c) 30.12.2014 "Жіночий спорт Україны" (info@wfpl.com.ua)
При використанні матеріалів з сайту посилання на www.wfpl.com.ua обов'язкове.
Редакція не несе відповідальності за матеріали з інших сайтів,
всі джерела інформації вказуються на нашому сайті.

Сайт був відкритий 30.12.2014 р.