Металлист 1925ВорсклаПантерыМариупольДнепр-1ЛадомирЕМС ПодольеДинамоКолосКривбассВересШахтер
АтексПрикарпатье ДЮСШ №3ДЮСШ №1ЯнтарочкаЮностьЛадомир-2РухЛидерСистерсМинайНадбужжяПолиссяЖайвирКривбасс-2МеталлургОболонь
Главная страница > Новости
Учасники зимової Першості прокоментували завершення змагань
Коментарі по завершенні змагань для газети «Планета Ф»
03.03.2017 23.08
Учасники зимової Першості прокоментували завершення змагань - wfpl.com.ua, Зимнее первенство, Ярослав Грисьо, Руслан Диденко, Ольга Овдийчук,  женский футбол
Ярослав Грисьо, голова Федерації футболу Львівської області:

«Нам регулярно довіряють проводити престижні футбольні змагання - як серед чоловіків, так і серед жінок. Це - свідчення того, що ніяких організаційних проблем у нас не виникало. Ось і Зимові всеукраїнські змагання з жіночого футболу пройшли у Винниках на високому рівні. Тож, думаю, що це далеко не останній представницький турнір, який відбувся на теренах Львівщини.

Звісно, нам було цікаве проведення такого чемпіонату, адже маємо дві жіночі футбольні команди, «Львів'яночку» (Львів) і «Янтарочку» (Новояворівськ), у першій лізі чемпіонату України. Під час цих зимових змагань ми побачили рівень учасників вищої ліги і переконалися, що можемо з гідністю боротися з провідними українськими командами. В усіх проведених «Львів'яночкою» поєдинках мені сподобалися самовіддача та відповідальність наших дівчат на футбольному полі. Свідченням достойного рівня львівської команди у зустрічах зі сильними досвідченими суперниками є зокрема результати усіх проведених матчів, адже ми перемагали з рахунком 1:0 і поступалися з рахунком 0:1. Я задоволений, що при цьому дівчата демонстрували досить хороший футбол. Тому важливо знайти можливість фінансування наших жіночих футбольних команд, особливо, тієї команди, яка має реальні шанси невдовзі виступати у вищій лізі, адже, переконаний, що їй до снаги досягати на найвищому всеукраїнському рівні ще кращих результатів.

Як відомо, на цей рік запланована зміна формату чемпіонату України. Згідно з рішенням Федерації футболу України, відбудеться перехід всеукраїнських змагань серед жінок на систему «осінь - весна» - так як проходять змагання у чоловіків. Із цієї причини найближчі чемпіонати у вищій та у першій лігах пройдуть у скороченому вигляді, для того щоб у липні стартували наступні змагання - у два кола. І за умови належного фінансування ми матимемо можливість найближчим часом підготувати хорошу команду і зможемо говорити не тільки про завтрашній день, але й про успішне подальше майбутнє жіночого футболу на Львівщині».

Руслан Діденко, заступник начальника відділу жіночого футболу ФФУ:

«На цих зимових змаганнях ми зібрали десять найсильніших жіночих футбольних колективів, які є на сьогодні в Україні. Це - сім команд, які у сезоні 2016-го року виступали у вищій лізі чемпіонату України, а також три команди, які торік змагалися у першій лізі. Зимові змагання є етапом підготовки до наступного чемпіонату серед жіночих команд вищої ліги, у якому будуть брати участь дев'ять колективів.

Я думаю, що змагання у Винниках вийшли на славу. Усі команди мають залікові бали. А це дуже приємно, адже, мабуть, вперше в історії зимових змагань усі учасники здобули очки. Кожна команда готувалася, кожна команда намагалася виступити краще. Комусь більше поталанило, комусь менше, але в цілому змагання вдалися.

Що стосується погодних умов, то, якщо брати до уваги усі ігрові дні, можна сказати, що погодні умови дали можливість нормально провести матчі.

Звичайно, були емоції, адже комусь довелося програвати, а комусь вдавалося перемагати, але це - футбол. В цілому ж дівчата набралися цінного досвіду. Важливо також, що присутні на матчах фахівці та шанувальники жіночого футболу мали можливість побачити у грі наших найкращих виконавців. Тож, безперечно, проведеними змаганнями можна бути задоволеним. Та головне, щоб задоволеними залишалися футболістки і щоб в цілому вигравав жіночий футбол України».

Ольга Овдійчук, автор вирішального голу харківського «Житлобуду-1» у фіналі зимових змагань, найкраща футболістка України 2016-го року:

«Фінальна гра з давнім суперником була дуже принципова та досить важка. Та ми дуже відповідально налаштувалися на поєдинок із «Житлобудом-2», зібрали максимум своїх сил, самовіддано боролися від першої до останньої хвилини зустрічі, тому зуміли змінити хід гри на свою користь і заслужено перемогли. Звісно, я радію, що забила вирішальний гол, але значно більше радію тому, що наша команда «Житлобуд-1» стала переможцем цих змагань».

Ярослав РАЧКОВСКИЙ, Планета Ф

Теги: Зимнее первенство, Ярослав Грисьо, Руслан Диденко, Ольга Овдийчук
Реклама
Последние новости по теме:
22.01.2022 "Зимова Першість 2022" не відбудеться
18.12.2021 «ЗИМОВА ПЕРШІСТЬ-2022»: відбулося жеребкування ювілейного розіграшу
28.02.2020 Сергій Сапронов – чемпіон!
22.02.2020 Уманські дівчата визнані найкращими гравцями першості України!
22.02.2020 600-й гол турніру забила Анастасія Скориніна
21.02.2020 Прямая трансляция матчей 5 тура
20.02.2020 Прямая трансляция матчей 4 тура
19.02.2020 Прямая трансляция матчей 3 тура
19.02.2020 Зимова Першість 2020. День 2
18.02.2020 Зимова Першість 2020. День 1
Видео:
21.02.2020 Прямая трансляция матчей 5 тура
20.02.2020 Прямая трансляция матчей 4 тура
19.02.2020 Зимова Першість 2020. День 2
18.02.2020 Зимова Першість 2020. День 1
18.02.2020 ТК «Новий Чернігів» - про старт «Зимової першості -2020»
Реклама
НовиниЧемпіонатКубокЗбірніЗмаганняМультімедіяІнше
Головні новини
Новини футболу
Трансферні новини
Архів новин
Вища Ліга
    - турнірна таблиця
    - календар чемпіонату
    - бомбардири
    - попередження
Перша Ліга
Зимова Першість
Архів ігор
Кубок України Women A
WU-19
WU-17
WU-15
Чемпіонат Європи
    - ЧЕ-2017
Чемпіонат Світу
    - ЧМ-2015
Ліга Чемпіонів
Товариські матчі
Відео План-календар
Наші за кордоном
День народження
(c) 30.12.2014 "Жіночий спорт Україны" (info@wfpl.com.ua)
При використанні матеріалів з сайту посилання на www.wfpl.com.ua обов'язкове.
Редакція не несе відповідальності за матеріали з інших сайтів,
всі джерела інформації вказуються на нашому сайті.

Сайт був відкритий 30.12.2014 р.