Металлист 1925ВорсклаПантерыМариупольДнепр-1ЛадомирЕМС ПодольеДинамоКолосКривбассВересШахтер
АтексПрикарпатье ДЮСШ №3ДЮСШ №1ЯнтарочкаЮностьЛадомир-2РухЛидерСистерсМинайНадбужжяПолиссяЖайвирКривбасс-2МеталлургОболонь
Главная страница > Новости
Грецький салат
Жіноча збірна України впевнено обіграла Грецію на «Арені Львів»
09.06.2016 20.50
Грецький салат - wfpl.com.ua, чемпионат Европы, Украина, Греция, отчет о матче,  женский футбол
Чудова погода, кілька тисяч вболівальників на рідній арені і впевнена перемога – жіноча збірна України провела ще один яскравий матч у Львові. Цього разу встояти проти натиску української команди не змогла збірна Греції, яка поступилась українкам із рахунком 2:0.

Для збірної України ця перемога була дуже важливою, адже вивела підопічних Володимира Реви на друге місце у боротьбі за путівку на Євро-2017. У Львові збірні України та Греції видали насичений на моменти матч. Тішить, що футболісткам не довелось грати за порожніх трибун – підтримати збірну України на «Арену Львів» прийшли 3102 вболівальники.

Яскраві моменти матчу та цікаві гості стадіону – у спеціальному репортажі ZAXID.NET з «Арени Львів».

26-річний програміст Олег дізнався про те, що у Львові гратиме жіноча збірна України, з афіш. Потім натрапив у мережі на інтерв’ю ZAXID.NET із футболісткою збірної Ією Андрущак, де Ія пообіцяла, що збірна України зробить відверте селфі, якщо переможе на чемпіонаті Європи. Обіцянка футболістки заінтригувала Олега та його колег і хлопці вирішили вперше в житті прийти на жіночий футбол.

«Це дешевше, ніж бургер, а емоцій в рази більше», - жартує Олег. «Я б з ним зіграв», - додає з боку його колега, теж програміст, Олексій.

У компанії хлопців не всі є футбольними фанатами. Хтось підтримує «Карпати», хтось «Шахтар», а хтось не стежить за футболом взагалі. Однак, спостерігаючи за грою жіночої збірної України, разом відзначають – не сподівались, що жіночий футбол може бути таким жорстким.

«Хлопці вилізли зі своїх моніторів подивитись на футбол», - знову жартує Олег. «Ага, і на жінок», - хтось додає з боку.

Тим часом збірна України на правах господарки поля вже з перших хвилин почала створювати моменти біля воріт суперниць. Розв’язка атак не змусила чекати – форвард української збірної Тетяна Козиренко вийшла один на один із голкіпером грецької команди, яка у свою чергу збила українку. Арбітр призначила пенальті, який вдало реалізувала капітан збірної України Дар’я Апанащенко. На другій хвилині зустрічі рахунок став 1:0.



Здобувши швидку перевагу, українські футболістки до середини першого тайму створили ще кілька небезпечних моментів біля воріт збірної Греції, однак м’яч або пролітав повз ворота, або котився в руки воротаря суперниць.

А от гості з Греції змогли організувати свій перший момент лише на 30 хв зустрічі, скориставшись помилкою захисту українок. На щастя, голкіпер української команди Ірина Зварич впевнено вибила м’яч зі штрафного майданчика.

Під завісу першої половини зустрічі футболістки не затримувались у центрі поля. Після вдалої комбінації Людмили Пекур і Тетяни Романенко атака збірної України завершилась голом Ольги Бойченко. Українські футболістки під оплески трибун пішли на перерву із комфортним рахунком - 2:0.

У другому таймі малюнок гри дещо змінився – грецька збірна вже з перших хвилин мала нагоду відвоювати перевагу. На вістрі атаки суперниць відзначалась німкеня Софія Наті, яка з 2016 року виступає за збірну Греції. Футболістка жіночого чемпіонату Німеччини неодноразово змушувала голкіпера української збірної вступати в гру, однак перехитрити Ірину Зварич не змогла – рахунок залишався 2:0 на користь українок.

Ще кілька небезпечних моментів також створили українські футболістки, однак успішно завершити свої комбінації не спромоглися. Як пізніше резюмував наставник збірної України Володимир Рева, дівчата продемонстрували якісний і результативний футбол, однак забували про компактність, чим користувалися суперниці української команди.

Традиційно на матчі жіночої збірної України у Львові приходить дуже багато дітей. Здебільшого, це вихованці футбольних шкіл. Не бракувало їх і цього вечора. Зокрема, аби побачити футбол у виконанні жіночої збірної України приїхали діти навіть із сусідніх областей – Рівненської та Івано-Франківської.

За два роки виступів у Львові жіноча збірна України встигла обзавестися своїми вболівальниками. Зокрема, не можуть не тішити показники відвідуваності матчів цієї весни: на поєдинок з Албанією прийшло 4500 глядачів, а на матч з Грецією – 3100 осіб. Не кожен матч Прем’єр-ліги збирає стільки вболівальників, хтось іронічно відзначав на трибунах. І це враховуючи те, що цієї весни «Арена Львів» провела рекордну кількість матчів за участю «Шахтаря» і «Карпат», а також приймала фінал Кубку України.

Самі ж футболістки збірної України неодноразово зізнавались у величезній прихильності до львівських вболівальників. Кажуть, що так, як у Львові, їх не підтримують ніде. Наразі жіноча збірна України може приймати офіційні матчі лише на двох аренах – НСК «Олімпійський» та «Арена Львів». У Львові для дівчат створили всі умови, аби збірна могла жити і тренуватись із комфортом. Зокрема, команда завжди зупиняється в готелі «Дністер», тренування проводить на стадіоні ім. Богдана Маркевича у Винниках, а матчі приймає на «Арені Львів».

«Я вам розповім одну історію, яка найкраще відображає ставлення львів’ян до жіночої збірної, - поділився на прес-конференції головний тренер команди Володимир Рева. – Якось на стадіоні у Винниках грав місцевий «Рух» і львівська «Погонь». Після матчу на поле мала вийти наша команда на тренування. І ось, коли ми виходили, нам стоячи аплодували трибуни винниківського стадіону. Просто так. Повірте, дівчата ніколи не забудуть цей момент».

Яскравим фінальним акордом матчу жіночої збірної у Львові стала подяка трибунам стадіону. Так «Арені Львів» ніколи не дякував ні «Шахтар», ні «Карпати», ні чоловіча збірна. Можливо, не всі на трибунах знали поіменно футболісток у формі збірної України. Однак те, що ці люди знайшли час і прийшли підтримати команду, заслуговує принаймні на красиву подяку. І дівчата ніколи не забувають про це.

2:0 на табло –і ще одна перемога. У відборі до Євро-2017 збірна України програвала лише двічі команді Франції, яка є беззаперечним лідером групи. Тепер, щоб потрапити на Євро-2017, підопічним Володимира Реви потрібна перемога в останньому матчі відбору, який відбудеться 15 вересня в Румунії. Наразі збірна України має 13 очок після семи ігор, а команда Румунії – 10 очок після шести поєдинків.

Источник информации: http://zaxid.net

Теги: чемпионат Европы, Украина, Греция, отчет о матче
Реклама
Последние новости по теме:
07.03.2024 Жіноча збірна Літви відмовляється грати з командою із білорусі в кваліфікації ЧЄ
05.03.2024 Україна зіграє в групі В4 проти Вельса, Хорватії та Косово
01.03.2024 Стали відомі потенційні суперники збірної України у відборі на ЄВРО-2025
23.09.2023 Ліга Націй. Україна - Сербія + ВІДЕО ГОЛІВ
05.11.2021 Україна подала заявку на проведення ЄВРО-2025 з футболу
29.10.2021 Состоялась жеребьевка Евро-2022
14.04.2021 ВЧЄ 2022. Швейцарія - Чехія: серія пенальті та повний матч
14.04.2021 ВЧЄ 2022. Росія - Португалія: всі моменти матчу
14.04.2021 ВЧЄ 2022. Північна Ірландія - Україна: всі голи та моменти матчу
14.04.2021 ВИДЕО ДНЯ. Удаление игрока сборной Украины в матче набрало уже 5.3 млн просмотров
Видео:
23.09.2023 Ліга Націй. Україна - Сербія + ВІДЕО ГОЛІВ
14.04.2021 ВЧЄ 2022. Швейцарія - Чехія: серія пенальті та повний матч
14.04.2021 ВЧЄ 2022. Росія - Португалія: всі моменти матчу
14.04.2021 ВЧЄ 2022. Північна Ірландія - Україна: всі голи та моменти матчу
14.04.2021 ВИДЕО ДНЯ. Удаление игрока сборной Украины в матче набрало уже 5.3 млн просмотров
Реклама
НовиниЧемпіонатКубокЗбірніЗмаганняМультімедіяІнше
Головні новини
Новини футболу
Трансферні новини
Архів новин
Вища Ліга
    - турнірна таблиця
    - календар чемпіонату
    - бомбардири
    - попередження
Перша Ліга
Зимова Першість
Архів ігор
Кубок України Women A
WU-19
WU-17
WU-15
Чемпіонат Європи
    - ЧЕ-2017
Чемпіонат Світу
    - ЧМ-2015
Ліга Чемпіонів
Товариські матчі
Відео План-календар
Наші за кордоном
День народження
(c) 30.12.2014 "Жіночий спорт Україны" (info@wfpl.com.ua)
При використанні матеріалів з сайту посилання на www.wfpl.com.ua обов'язкове.
Редакція не несе відповідальності за матеріали з інших сайтів,
всі джерела інформації вказуються на нашому сайті.

Сайт був відкритий 30.12.2014 р.